Tripoli

Letöltés most

A Tripoli játék a Römi játékok kiterjesztett családjának része, habár számos felismerhető eleme más játékoktól ered. Ahogy a történelem tartja, a Tripolit 1932-ben fejlesztette ki Stanly Hopkins, és csupán azon élvtized végén kezdte meg a terjesztését a chicagoi „Cadaco” vállalat. Napjainkban ez a vállalat terjeszti a Tripoli nyolc különböző változatát.

A játékot 2-9 játékosnak tervezték és a következő felszerelés szükséges hozzá: egy pakli kártya jokerek nélkül, zsetonok és a Tripoli tábla.

A játékmenet 3 körből áll, mindegyik kör más játékon alapul. Az első kör alapja a Fekete macska, a másodiké a Póker, míg a harmadik a Römi játékán.

Az első körben az összes játékos felteszi a zsetonját a tábla különböző részeire. Ezután az összes lapot leosztják a játékosoknak, beleértve egy extra kezet. Az extra kézzel senki sem játszik és senki sem tudja, miből áll. Azon játékosok, akik olyan lapokkal rendelkeznek, melyek megegyeznek a tábla szegmenseivel, begyűjthetik az azon a szegmensben lévő zsetonokat.

A második körben mindegyik játékos a legjobb 5 lapjából Póker kezet alkot. Ezután megkezdődik a licit kör, ahol mindegyik játékos tarthat, hívhat, emelhet, végy tétet tehet. Amint az összes játékos hívott, vagy tartásban maradt, a legjobb póker kéz tulajdonosa begyűjti a „Zseb” szekciót és az összes tétet.

A harmadik és egyben végső körben a játékosok a Póker kezeiket visszateszik a többi lapjukhoz (A legutolsó kör nyertese kezdi ezt a kört). A kör úgy kezdődik, hogy az első játékos kiválasztja egy kiválasztott színből a legkisebb lapot (nem biztos, hogy ez egyben a kezében lévő legkisebb lap), majd minden játékos lerakja sorban a következő lapot a színből. A játék egészen addig így halad, míg egy lap hiányzik (ez lesz a halott kéz), vagy míg az Ászt is leterítik. Az utolsó lapot letevő játékos ekkor egy másik szín legkisebb lapját teszi le (a szín típusa nem fontos). A játék győztese az a játékos lesz, akinek nem marad lap a kezében.

A Tripoli játéka nem rendelkezik időkorláttal, a játék addig folyik, míg a játékosok játszani szeretnének, vagy elérnek egy meghatározott számú győzelmet. A játék végén a játékosok lejátszhatnak még egy kör Pókert, hogy eldöntsék, ki nyeri a táblán megmaradt zsetonokat.

Többet szeretnél megtudni a Tripoliról? Tekintsd meg a Hogyan játszd a Tripolit? oldalt!

Csatlakoznál a RummyRolyal online játékosainak közösségéhez és kiélveznéd a tornák, előnyök és olyan izgalmas játékok sokaságát, mint a Kalooki, a Gin römi, vagy a Römi 500? Töltsd le az alkalmazásunk ingyen!