Tiled Rummy

tiled-rummy

Letöltés most

A Tiled Rummy játéka

A Tile Rummy története az 1940-es évekre nyúlik vissza, és gyorsan a világ egyik legnépszerűbb játékává vált. A játék a Hagyományos römi játékmenetén alapul, de két eltérő jellemző az, ami egyediségét adja és izgalmas és dinamikus játékká teszi. Az első egyedisége a játékeszközökben rejlik. Az alap kártyajátékokkal ellentétben, a Tiled Rummyot színes dominókkal játsszák, 1-13-ig számozva (4 szín 2 szettjével), illetve a jokerekkel. A másik egyedisége a játéknak az a tény, hogy a játékosok felbonthatják a már meglévő kombinációkat, melyekkel megszabadulhatnak a kezükben lévő dominóktól.

Tiled Rummy Asztal

A játékot úgy tervezték, hogy 2-4 játékos játszhassa, a játék célja elsőként elérni a 200 pontot. A pontok kombinációk leterítésével szerezhetőek a kombinációs területre. Mint a legtöbb Römi játékban, a Tiled Rummynak is két típusú érvényes kombinációja létezik – szett, mely 3 ugyanolyan számú lapból áll, illetve a sor, melyben legalább 3 dominó követi egymást számsorrendben, ugyanabban a színben.

A legtöbb Römi játékban a játékos egy kártyalap húzásával kezdi a fordulóját. Az online Tiled Rummyban a dominó húzása csak lehetőség. Ha a játékos képes kombinálni a kezében lévő bármelyik dominót, akkor nem kötelező lapot húznia. Olyan lépést is tehetnek, mely segít elérni a céljukat, megszabadulni a kezükben lévő összes dominótól és a forduló végén eldobni egy dominót.

A kombinációk csak akkor kerülhetnek feltörésre, ha az alábbi három szabály igaz:

  1. A játékos már leterítette az első érvényes kombinációját, legalább 30 pont értékben.
  2. A játékos legalább 1 lapot hozzáad az újonnan létrejött kombinációkhoz.
  3. A mozzanat végén az asztalon lévő összes kombináció érvényes.

A Tiled Rummyban két mosolygós arc dominó is szerepel, melyek a Jokerek. A Jokerek felhasználhatóak arra, hogy helyettesítsenek bármilyen dominót a játékban. Ha a kör úgy ér véget, hogy a játékos kezébe egy joker is megmarad, akkor 30 büntető pontot kap.

Amikor a játékos megszabadul a kezében lévő összes laptól, a játék véget ér. Ekkor minden játékos büntető pontokat kap a kezében megmaradt dominók alapján, kivéve a győztes, aki a vesztesek által megkapott pontmennyiséget kapja meg pozitív bónusz formájában. A játék akkor ér véget, amikor egy játékos eléri, vagy túllépi a 200 pontot.

Tanuld meg az összes Tiled Rummy szabályt, mielőtt elkezdenéd a játékot!

Most, hogy elkezdhesd játszani az ingyenes Tiled Rummy variációkat, nincs más hátra, mint letöltés a Tiled Rummyot ingyen, és csatlakozni a játékosaink világméretű közösségéhez, akik már élvezhetik az izgalmas játékainkat!