Römi 500

Römi 500

Römi 500 bemutató     Letöltés most

Hogy javíts a Römi 500 játékodon, kattints a gombra és nézd meg a bemutatót!

A Römi 500 játéka a Römi játékok családjába tartozik, és számos hasonlóság található eme játék és a Hagyományos Römi között. Ezzel együtt van néhány szabály, mely megkülönbözteti ezt a játékot a családhoz tartozó más játékoktól és mely egyedivé és izgalmassá varázsolja.

Römi 500 Asztal

A Römi játékot két játékos játssza. Akár négy játékos is játszhatja a játékot, ehhez egy normál paklit használnak 2 jokerrel.

A játék célja az első olyan játékosnak lenni, aki eléri, vagy meghaladja az 500 pontot. A játékmenet számos körből áll, míg egy játékos eléri az 500 pontos határt. Minden körben a játékos arra használja a fordulóját, hogy felhúzzon, majd eldobjon 1-1 lapot, amíg fel nem tud építeni szetteket és sorokat, illetve be nem tud építeni lapokat a már meglévő kombinációkba két fő játék művelet között. Kártyalap húzható a talonból, vagy az eldobó pakliból. Ha a játékos úgy dönt, hogy az eldobó pakliból húz, akkor a húzott lap után rádobott összes lapot fel kell húznia és a felhúzott lapot azonnal fel kell használnia egy kombinációban.

Egy kör véget ér, ha egy játékos megszabadul a kezében lévő összes laptól, vagy a talonban lévő lapok elfogynak, és a következő játékos nem akar húzni az eldobó pakliból. A kör végén minden játékos lapjait kiértékelik. A játékosok pozitív pontokat kapnak a kombinációik után és negatív pontokat a kezükben megmaradt lapok után. A játék abban a körben ér véget, amikor egy játékos elérte, vagy meghaladta az 500 pontot. Amennyiben több mint egy játékos éri el, vagy haladja meg az 500 pontot, a legmagasabb összesített ponttal rendelkező játékos lesz a győztes.

A Römi 500-ban van egy speciális művelet, melyet “Römi hívás”-nak neveznek. Amennyiben a játékosok egyike olyan lapot dob el, mely egy sorozat tagja lehet, vagy hozzáadható az ellenfelek egy már létező kombinációjához, akkor be kell jelenteni a “Römi hívását”, felhúzni egy lapot, hozzáadni a lapot egy kombinációhoz és folytatni a fordulót. A “Römi hívásához” az alábbi esetek egyikének be kell következnie:

(1) Egy lap, mely beilleszthető egy érvényes kombinációba, vagy beépíthető egy már meglévő kombinációba.

(2) Az eldobott lap beillik egy sorozatba, mely lapok megtalálhatóak a többi játékos kezében.

(3) Az eldobó pakliban van olyan két lap, mely együtt az eldobott lappal felhasználható érvényes kombináció kialakítására.

Többet szeretnél megtudni a Römi 500-ról? Látogasd meg a Römi 500 szabályok oldalt és kezdd el a gyakorlást!

Részt szeretnél venni a RummyRoyal által kínál játékok széles körében? Töltsd le játék szoftverünk ingyenesen és csatlakozz a szerte a világról származó játékosok ezreihez, akik már élvezhetik az izgalmas Römi játékokat (Kalooki 40, Kalooki 51, Gin és Hagyományos Römi), a tornák előnyeit és a díjakat!