Oklahoma Gin

Oklahoma Gin

Oklahoma Gin Bemutató     Letöltés most

Kattints a gombra, hogy megtekintsd az interaktív Oklahoma Gin bemutatót!

A Gin Römi (és változata az Oklahoma Gin) valószínűleg a leghíresebb tagja a römi játékok családjának. A játék története a 19. századbeli New Yorkba vezet vissza, egyes pletykák szerint a játék az alkotója kedvenc italáról kapta a nevét. Az Oklahoma Gin közös alapokon nyugszik néhány másik römi játékkal, de emellett egyedi szabályokkal is rendelkezik, melyek megkülönböztetik más “beépítős” kártyajátékoktól.

A lapok és értékük:

1 pont2 pont3 pont4 pont5 pont6 pont
7 pont8 pont9 pont10 pont10 pont10 pont
10 pont     

Az Oklahoma Asztal

Az Oklahoma kettő-négy játékos számára lett kifejlesztve, ahol a fő cél elsőként letenni érvényes kombinációkat a kezünkben szereplő összes kártyalapból. Eltérően a Hagyományos online Römitől, az Oklahomának van egy másodlagos célja is, megpróbálni a ballaszt szintjét a minimumon tartani, egy olyan szinten, ahol a játék eredménye megfordulhat a végén. A “ballaszt” kifejezés használatos azokra a kártyalapokra, melyen nem kerültek kombinálásra semmilyen szettbe, vagy sorba sem az asztalon, vagy amely lapok egyszerűen csak megmaradtak a játékos kezében a játék végén.

A játékot egy teljes kártyapaklival játsszák, a jokerek nélkül. Egy forduló két műveletből áll – a legfelső lap felhúzásából a talonból, vagy az eldobó pakliról, illetve eldobni a játékos számára legkevésbé hasznos lapot. Egy kártyalap “értéke” a karakterisztikája száma szerint változik, beleértve azt, hogy mennyire passzol a játékos által létrehozni szándékozott sorokba, vagy szettekbe, vagy a kártya értékén a büntetőpontok szerint.

Egy érvényes kombinációnak két formája létezik:

Sor – legalább három egymást követő lap, ugyanabból a színből.

Szett – legalább három, azonos rangú lap, de különböző színekben.

Egy Oklahoma játék eredményét mindig csak a játék legutolsó pillanatában döntik el, mivel csak ekkor látják a játékosok az ellenfeleik összes ballasztját. A játék a következő három mód egyikén érhet véget:

  1. Gin – egy játékos érvényes kombinációkat alkot a kezében lévő összes lapból és a legutolsó lapot eldobja a Kopogó területre. Ebben az esetben az ellenfelek ballasztjainak értéke fogja meghatározni, hány büntetőpontot kapnak.
  2. Kopogás – egy játékos érvényes kombinációkat alkot a kezében lévő lapok többségéből. A játékos összes ballasztjának értéke nem lehet 10 fölött. A fordulónak egy kártyalap eldobásával kell véget érnie a kopogó területre.
  3. Alávágás – amikor egy játékos “kopog”, az ellenfelei megkapják a lehetőséget, hogy kártyalapokat adjanak hozzá a “kopogó” kombinációihoz. A kártyalapokat közvetlenül a “kopogó” eredeti kombinációihoz kell hozzáadni. Ha egy ellenfél így kisebb ballaszttal végzi, mint a “kopogó”, akkor az ellenfél nyert egy “alávágással”. Az alávágás megváltoztatja a játék kimenetelét, és az eredeti “kopogó” 25 büntetőpontot kap a ballasztja miatt kapott büntetőpontokon felül.

Tekintsd meg a Hogyan játssz Kalooki 51 oldalunkat és nézd meg a bemutatót, mely segít neked megtanulni az Oklahoma játszását könnyen és gyorsan!

Ha szeretnél Oklahoma-t játszani, akkor csak le kell töltened az ingyenes játékszoftverünk és csatlakozni a szerte a világról származó játékosok ezreihez az izgalmas Oklahoma játékokért!