Okey

Turkish Rummy

Okey Bemutató     Letöltés most

Okey (Török Römi) Szabályok

Az Okey egy olyan játék, mely vicces és érdekes csavart ad az online Röminek. Alapesetben a Römi török variációja, az Okey 106 dominót tartalmaz, 4 játékos számára. A használt dominók nagyon hasonlóak a hagyományos kártyalapokhoz, melyeket 4 színre osztanak. A dominókon felül hamis joker lapok is elérhetőek, melyek főszerepet játszanak az Okey-ben. Ismerd meg a lapokat, mielőtt elkezdenél játszani, így a játék során tudni fogod, mire figyelj!

A Játék

Hogy Okey-t játsszon, az embernek meg kell értenie a játék speciális szabályait. Elsőként, a győztesnek 14 lapot kell összekombinálnia, vagy 7 párt ugyanabból az értékből és színből. Ez nagyon hasonlít a Hagyományos Römihez, még ha számos különbség is felfedezhető. Ennek ellenére, ha elsőként szabadulsz meg a kezed összes lapjától, az ellenfeleid büntetést kapnak a lapoknak megfelelően.

Mielőtt tovább lépnénk a pontozásra, számos más aspektusról is beszélnünk kell. Minden játékos 14 dominót kap, és egy dobókocka dönti el, ki játszik először. A játékosok váltogatása az óramutató járásával ellentétes irányban történik, kezdve azzal, akit kiválasztott a kocka a játékra. A sorrend meghatározása után kiválasztják a joker lapot, ehhez egyszerűen csak felhúzzák a következő lapot és felfordítják lappal felfelé. A joker lap végül egy számmal nagyobb, mint a kihúzott lap, de ugyanolyan színű. Amint minden a helyére került, elkezdődik a játék.

Pontok meghatározása

Ahogy korábban már említettük, a játékosoktól levont pontok mennyisége függ a győztes kiválasztásától. Ha a győztes joker lappal, vagy 7 pár megtalálásával nyert, akkor minden más játékostól 4 pontot vonnak le. Ha nem volt speciális győzelmi megoldás, akkor 2 pont kerül levonásra az összes többi játékostól.

Okey játszása

Amint megtanultál Okey-t játszani, a következő feladat olyan hely megtalálása, ahol online Okey játszható. Az internet nagyszerű hely a tudásod tesztelésére és a képességeid kiterjesztésére, mivel nagyon sok ember elérhető, aki játszani szeretne. Olyan valódi emberek ellene játszva, akik már évek óta ezt teszik, képes leszel eltanulni a stratégiájukat. Az Okey tippek online is megtalálhatóak, melyek segítenek még jobban megértened a játékot. Ha tudod, hol keresd, látni fogod, hogy ezek a tippek tényleg segítenek és megnövelik a nyerési esélyeid a játék során.

Azoknak, akik nem akarnak pénzt költeni, olyan oldalak is elérhetőek, melyek lehetővé teszik az Okey ingyenes játékát. Az ingyenes játékkal a játékosoknak lehetőségük nyílik gondtalanul játszani, s nem kell a pénzük elvesztése, vagy a csalódottság érzése miatt aggódniuk. Az ingyenes játéktér egy nagyszerű mód a játék játszásának megértésére, és hogy mely szabályok alkalmazhatóak. Ha megfigyeled, hogyan játszanak mások, rövid időn belül te is a legjobbak között leszel!