Mahjong

Játszd ingyen

A Mahjong, vagy más néven a Mah jong, Mahjongg, Mah jonhh, illetve Majian, ahogy a neve is mutatja, Kínából származik. Eredete kétezer évvel korábbra, Wu kínai király uralkodása idejére vezet vissza. Ez többé-kevésbé akkor volt, amikor a kínai filozófus, Konfúciusz még élt és a játékot sokszor neki tulajdonítják. A valaha is dokumentált legalacsonyabb Mahjong pontszám a 22 pont volt, míg a legmagasabb a 928 pont!

A RummyRoyal büszkén mutatja be ezt az új játékot, mint egy újabb elemét a népszerű játékplatformjának és játékosok közösségének. Az Online Mahjong arról híres, mint az a játék, melyhez a legtöbb tudás és koncentráció szükséges. Sokszor nevezték a ‘száz intelligencia játékának’. Most a RummyRoyal játékosainak is lehetőségük nyílik a képességeik kipróbálására ebben az izgalmas, új játékban!

A Mahjongot normál esetben 4 ember játssza, és sok órányi ingyenes gyakorlással megszerezhető igen biztos tudást igényel. A Mahjongot általában a Dominó játékok kategóriába sorolják úgy, mint a Tiled Rummyot is, de valójában a játékmenete hasonlóbb a Römi játékok családjához. A Römi játékokhoz hasonlóan, a Mahjong fő célja is az, hogy megszabaduljunk az összes dominótól, amilyen gyorsan csak lehet, és ‘formációkba’ rendezzük ezeket, csoportokba, vagy szettekbe. Ami még közös az összes römi játékkal, hogy a Mahjong is rendelkezik variációkkal, de a játék mindig megmarad ugyanannak – a versenyképes tudás győz, amikor a játékosnak fel kell építenie a legtöbb pontot hozó szettet. Tehát nem csak egy átlagos szettet a ‘megfelelő’ dominókból, hanem szetteket, melyek a lehető legtöbb pontot hozzák a játékosnak!

A Mahjongot általában 136 dominóval játsszák, maximum 144-gyel. A dominók különböző képekkel és dizájnnal rendelkeznek, annak megfelelően, hol játsszák a játékot. A hagyományos dominók rendelkeznek a Kör színnel, a Bambusz színnel, a Karakter színnel, a Szél dominókkal, Sárkány dominókkal és Virág dominókkal. Az Amerikai Mahjongot a Nemzeti Mahjong Liga szabványosította, és nagyon különböző dominókkal rendelkezik, mint az eredeti játék. Joker dominókat vezettek be, ahogy a Charlestont is, illetve öt, vagy több dominót tartalmazó kombinációkat. Az alapkéz, melyet “Chow” néven ismernek, nem része az Amerikai verziónak.

A RummyRoyal egy olyan weboldal, ahol a tagjaink minden kérését, kérdését és javaslatát a szívünkön viseljük. Mivel ez az online elérhető Römi játékcsaládunk egy új tagja, szívesen rendelkezésére állunk minden extra segítséget igénylő játékosunk számára, hogy hogyan játssza a Mahjongot!