Gin Römi

Gin Römi

Gin Römi Bemutató     Letöltés most

Hogy javítsd a Gin játékod, kattints a gombra és nézd meg a bemutatót!

A történelem folyamán valószínűleg a Gin Römi volt a leghíresebb tagja a römi játékok családjának. A 19. századi New Yorkból eredve, egyesek úgy vélik, hogy a neve a kifejlesztője kedvenc italáról kapta a nevét. A Gin Röminek néhány alapeleme megegyezik más Römi játékokkal, mint például a Kalooki és a Römi 500, de emellett egyedi tulajdonságokkal is rendelkezik, melyek megkülönböztetik más népszerű römi játékoktól. A Gin Römi egy másik népszerű változata az Oklahoma Gin.

A lapok és értékük:

1 pont2 pont3 pont4 pont5 pont6 pont
7 pont8 pont9 pont10 pont10 pont10 pont
10 pont     

A Gin Römi Asztal

A Gin Römit kettő-négy játékos számára fejlesztették ki, és a játékos fő célja elsőnek lenni, aki képes kombinációként leteríteni a keze összes lapját. Eltérően a Hagyományos online Römitől, a Gin Römi rendelkezik egy másodlagos céllal is, melynek során meg kell próbálni a ballaszt mennyiségét a minimumra csökkenteni. A ballaszt olyan kártyákat jelent, melyek nem kerültek kombinálásra egyetlen szettben, vagy sorban, sem a kézben, sem az asztalon.

A játékot egy pakli kártyával játsszák, jokerek nélkül. Egy kör két fő mozzanatból áll – a talon, vagy eldobó pakli legfelső lapjának felhúzásából, és egy alacsony értékű lap eldobásából a játékos kezéből. Az értéket az határozza meg, hogy a kártyalap mennyire szükséges a játékos által létrehozni kívánt szetthez, vagy sorhoz, vagy hogy a kártya mennyi büntetőpontot ér.

Egy kombináció a következő két felállás egyiket lehet:

Sor – legalább három egymást követő lap ugyanabból a színből.

Szett – Legalább három ugyanolyan rangú lap, de különböző színben.

Egy Gin Römi játék eredményét mindig a játék legvégső pillanatában állapítják meg, mert ez az egyetlen időpont, amikor mindenki számára kiderül a nyertes. A játék három mód valamelyikén érhet véget:

  1. Gin – egy játékos érvényes kombinációkat alkot a kezében lévő összes lapból és az utolsó lapot eldobja a ledobási területre. Ebben az esetben az ellenfelek ballasztjainak száma határozza meg a büntetőpontok számát, amit ők megkapnak.
  2. Kopogás – egy játékos kombinációkat alkot a kezében lévő lapok többségéből. A játékos összes ballasztjának száma nem lehet több, mint 10. A körnek kötelezően egy lap eldobásával kell véget érnie a ledobási területre.
  3. Alávágás – amikor egy játékos “kopog”, az ellenfeleinek esélye nyílik kártyalapok hozzáadására a kopogó kombinációihoz. A lapokat közvetlenül a kopogó eredeti kombinációihoz kell adni. Ha egy ellenfél alacsonyabb ballaszt számmal végez, mint a kopogó, akkor az ellenfél nyer egy alávágással. Az alávágás megfordítja a játékot és az eredeti kopogó 25 extra büntető pontot kap, a ballaszt pontjain felül.

Olvass bővebben a Gin Römi szabályokról és pontozásról a Gin Römi játékoknál!

Hogy Gin Römit játszhass, nincs más teendőd, mint ingyenesen letölteni a játék szoftverünket és csatlakozni a szerte a világon élő játékosok ezreihez, izgalmas Gin Römi játékokért!