Römi 51

kalooki51

Römi 51 Bemutató     Letöltés most

Kattints a gombra, tekintsd meg a Römi 51 bemutatót és kezdj játszani ma!

A Römi 51 játéka

A történelem folyamán, 200 éven keresztül a Römi játékok különféle változatai ott voltak a legnépszerűbb kártyajátékok között világszerte. Az egyik legnépszerűbb játék a Römi 51, mely a Kalooki 40-hez hasonlóan már online elérhető.

A Römi 51 asztal

A játék 2-4 személy által játszható azzal a céllal, hogy első játékosként megszabaduljanak a kezükben lévő összes kártyalaptól. A játék körökből áll, melyben minden játékosnak van egy-egy fordulója. Minden forduló két különböző mozzanatból áll: először a játékosnak húznia kell egy lapot. A lap húzható a talonból, vagy az eldobó pakliból. A lap felhúzása után a játékosnak ki kell választania egy lapot, melyet eldob. A legvalószínűbb, hogy olyan lap kerül eldobásra, mely a legkevésbé hasznos a kezednek, vagy az ellenfeleid kezeinek.

Minden kártyalap értéke a szerint van meghatározva, hogy az mennyire illik a játékos által gyűjtött sorozatba. Hogy a játékos megszabaduljon lapjaitól, szetteket és sorokat kell összekombinálnia a lapjaiból, és egy kivételével leteríteni azokat a kombinációs területre. A kezében megmaradó utolsó lapot a kör végén használja el.

Sor – legalább 3 egymást követő lap, ugyanabból a színből

Egy szett 3, vagy több lapot tartalmaz ugyanabból a rangból:

VAGY

Szett – legalább 3 ugyanazon számértékű lap, különböző színekben.

Egy sor 3, vagy több egymást követő lapból áll, ugyanabból a színből:

VAGY

Amikor a játékos megszabadul az összes kártyalapjától, ő lesz a győztes és az ellenfelei a kezükben lévő lapok alapján büntető pontokat kapnak. A büntető pontok számításának alapja a kártyalapon szereplő szám, kivéve a királyi lapok, melyek 10 pontot érnek egyenként, illetve az Ász, mely 11 pontot jelent és a joker, mely 25 pontot ér. A büntető pontok határozzák meg, a játékos melyik helyen végez a játékban.

Bővebb információ érhető el a Römi 51 szabályairól és pontszámítási rendszeréről a Römi 51 szabályok oldalán.

Mindegyik Römi 51 játék folyamán a játékosoknak két játékmód elérhető. Az első a lapjaid progresszív kombinálása, itt kisebbíteni kell azt a veszélyt, hogy az ellenfeled győzelmekor nagyszámú büntetőpontot kapsz. A másik lehetőség, hogy az összes lapodból egyszerre alkotsz kombinációt. Ezt hívják úgy, hogy “Kalooki, vagy Kalookival Kimenni”, ekkor az ellenfeleid extra büntetőpontokat kapnak a megmaradt kártyalapok miatt kapott büntetőpontokon felül. A Römi 51-ben az első kombinációd csak akkor tehető meg, ha a kombinációban részt vevő kártyalapok száma eléri, vagy meghaladja az 51-et.

Tekintsd meg a Hogy játssz Römi 51-et oldalunk és nézd meg az interaktív bemutatót, mely segít megértened, hogy játszd a Römi 51-et gyorsan és könnyen!

Hogy elkezdhesd a Römi 51 játékod, csak le kell töltened az ingyenes játékszoftverünk és csatlakozhatsz is a szerte a világról származó játékosok ezreihez, akik már élvezik az érdekfeszítő Römi játékaink!