Römi 40

kalooki40

Römi 40 Bemutató     Letöltés most

A Römi 40 játéka

A Römi 40 bemutató megtekintéséhez kattints a gombra!

Már több mint 2 évszázada a Römi játékok családjának különféle változatai a legnépszerűbb kártyajátékok a szerte a világról származó játékosok között. Az egyik népszerűbb változat az, különösen az Egyesült Királyságban, amit a RummyRoyalnál Römi 40-nek hívunk.

A Römi 40 asztal

2-4 játékos játszhatja ezt a játékot, egy gyors forduló struktúrájában, és kieséses tornaként. Egy kéz győztese az a játékos, aki elsőként szabadul meg a kezében lévő lapoktól, hogy sorokat és szetteket kombináljon össze belőlük. A játék során a játékosok egy előre meghatározott sorrend szerint töltik le fordulóikat. Minden fordulóban egy játékos a következő lépések mindegyikét véghezviszi: lapot húz és lapot dob el. Egy játékos a talonból, vagy az eldobó pakliból húzhat fel lapot és az utóbbira kell ledobnia egy kártyalapot a fordulója teljesítéséhez.

A különféle lapok különféle értékűek lehetnek más és más játékos számára. Minden azon múlik, hogy melyik sorozatban kerülnek felhasználásra. Hogy megnyerjenek egy kezet, a játékosoknak kombinációkat (sorokat, vagy szetteket) kell alkotniuk a kezükben található kártyalapokból és leteríteni ezeket a kombinációs területre. Nagyon fontos, hogy egy lap megmaradjon, amit a forduló végén le lehet majd dobni.

Sor – legalább 3 egymást követő lap ugyanabból a színből

Egy szett 3, vagy több lapot tartalmaz ugyanabban a rangban:

VAGY

Szett – legalább 3 kártyalap ugyanazon számértékkel, de különböző színben.

A sor 3, vagy több egymást követő lapból áll ugyanabból a színből:

VAGY

Amikor egy játékos megnyeri a játékot, mert a kezében található összes lapot összekombinálta, a legyőzött ellenfelek büntető pontokat kapnak. A büntető pontokat az ellenfelek kezeiben megmaradt lapok összesített értéke alapján osztják ki. Mindegyik lap a saját számértékét éri, a következő kivételekkel: a Királyi lapok egyenként 10 büntető pontot érnek, az Ász 11-et és a Joker 15-öt. A büntetőpontok határozzák meg a játékosok helyezését a játékban.

Bővebb információért a Römi 40 szabályairól és speciális pontozási rendszeréről, látogass el a Kalooki 40 Szabályok oldalunkra!

Ha tetszett a Römi 40, akkor ajánljuk, hogy próbáld ki a Kalooki 51-et is!

Ami még hátra van az az, hogy csatlakozz hozzánk és írj történelmet! A csatlakozáshoz csak simán  töltsd le a römi szoftverünk ingyen, csatlakozz a szerte a világból játszó játékosok ezreihez és élvezd ki az online römi játékok izgalmát!